Monday, 1 August 2016

OFFER - MEDELA SWING MAXI WITH FREE GIFTS!

Assalamualaikum mommies....minggu terakhir Syawal...banyak lagi jemputan open house nak kena penuhi kan.....bagi mommies yang bekerja pulak mesti mood di ofis masih dalam suasana raya...

Hari ni kami nak share satu offer yang sangat best dengan mommies semua..dah lama kami tak share offer pasal breastpump Medela kan...maklumlah sejak RM jatuh ni harga breastpump Medela pun tak berapa nak murah sangat....import jauh dari Switzerland lah katakan :)

Anyway, kali ni kami ada limited sets Medela breastpump untuk OFFER. Skali dengan free gifts ya hihihi...free postage sama....harga maintain RM 1099. Mana nak dapat lagi harga bombastik camni kan...Medela kut...sekian lama terbukti antara breastpump yang paling efficient untuk tugas-tugas heavy duty mengepam....nak pam berapa kali sehari? Selang 2-3 jam? Medela lah jawapannya. Insya Allah mommies pasti puas hati dengan investment yang sangat berbaloi2 ni.

Cepat ye mommies. LIMITED STOCK. Saper cepat dia dapat. Hubungi kami di 018-3245859. Nak pos boleh, free ajer. Nak COD pun boleh. Area Kota Damansara & sekitar. Kalau mommies betul2 berminat nak COD boleh contact kami kita try arrange...mana tahu kalau2 kami ada nak ke area berdekatan rumah mommies. Lai lai...

RM 1099
- Medela Swing Maxi Switzerland Set 
- 1 year seller warranty
- FREE postage
- FREE pilihan:  
                         Tropika Baby Herbal Cream @
                         Tropika Lactation Cookies    @
                         Tropika Baby Oil Lavender 30ml + Tropika Baby                               Soap
       
Cepat2 mommies.....Hebahkan skali kat kawan2 mana2 new mommies yang tengah mencari breastpump nih.....

Hubungi 018-3245859  :)

 Medela Swing Maxi

Medela Swing Maxi


Thursday, 21 July 2016

Open House? Jangan lupa bawa spare Tropika Baby Herbal Cream :)


Assalamualaikum mommies and daddies.....alhamdulillah kejap ja dah nak masuk weekend.....mesti dah bersusun jemputan untuk open house Aidilfitri kan...best2 :)

Jalanraya pun jem mesti jem macam hari kerja kan...kat KL & Selangor ni pun alhamdulillah hujan turun hampir setiap hari akhir2 ni....cuak jugak takut anak2 kecik batuk demam selsema asyik kuar masuk kereta dalam hujan ni..maklumla banyak jemputan open house nak ditunaikan...

Alhamdulillah Tropika Baby Herbal Cream sentiasa ada dalam beg buat spare...insya Allah ikhtiar kalau2 anak batuk ke selsema ke..cepat2 sapu kat dada, belakang & tapak kaki anak......mommies yang nak buat stock jom contact kami cepat2...harga best meletop2 kami bagi kat mommies insya Allah...

Whatsapps 018-3245859 ya mommies.


Tropika Baby Herbal Cream

Wednesday, 15 June 2016

TROPIKA BABY SALE PROMO RAMADHAN 2016!!! - SET B

Mommies....buat apa lunch time ni? Jom cuci mata deh ngan Set B pulok
---------------------------------------------------------------------------------------------
.
.
.
[+] Pakej Baby Comel Set B
- 1 kotak Tropika Baby Herbal Cream
- 1 kotak Tropika Baby Nature's Gift Set (Lavender, Sweet @ Happy)
- Harga biasa RM 109.70 + postage RM 7.
- HARGA OFFER TERBAIK RM 100. JIMAT RM 16.70 U!!
- FREE postage (Semenanjung Malaysia) sepanjang tempoh promosi
.
[+] Tropika Baby Herbal Cream
- fungsi 2 dalam 1
- pengganti minyak angin untuk kembung perut & kolik
- pengganti vicks untuk selsema, batuk & kahak
- cuma sapu di perut, belakang & tapak kaki anak
- diperkaya dengan minyak kelapa dara, minyak kayu putih, halia & herba tropika
.
[+] Tropika Baby Nature's Gift Set
- set lengkap kelengkapan bayi / anak
- 1 botol Baby Bubble Bath (100ml)
- 1 botol Baby Hair & Body Oil (100ml)
- 3 pilihan wangian - lavender, sweet (roses) atau happy (peach aprikot)
- untuk kegunaan seluruh badan termasuk rambut
- diperkaya dengan minyak kelapa dara, vitamin A & E
.
[+] Jangan tunggu lama, jom cepat whatsapps di 018-3245859
.
[+] Promosi berakhir 24/6/2016
.
.
>> Whatsapps ke 018-3245859
>> Whatsapps ke 018-3245859
>> Whatsapps ke 018-3245859
[+] Mommies & daddies kesayangan anak2 jom belanja like & share deh...biar ramai lagi mommies daddies dapat tahu OFFER SUPER BEST nih....lagi ramai anak2 boleh dapat manfaat Tropika ni ya dak 

Promosi Ramadhan Tropika 2016 - Baby Herbal Cream & Starter Kit

Tuesday, 14 June 2016

SALE TROPIKA RAMADHAN 2016 PROMO - SET A


Bila lama tak menullis di blog, tetiba rajin pulak arini hihihi....jom mommies daddies kita tengok lebih detail set A dalam special sale ni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[+] Pakej Baby Comel Set A
- 3 kotak Tropika Baby Herbal Cream
- Harga biasa RM 119.70 + postage RM 7.
- HARGA OFFER TERBAIK RM 100. JIMAT RM 26.70 U!!
- FREE postage (Semenanjung Malaysia) sepanjang tempoh promosi


[+] Tropika Baby Herbal Cream
- fungsi 2 dalam 1
- pengganti minyak angin untuk kembung perut & kolik
- pengganti vicks untuk selsema, batuk & kahak
- cuma sapu di perut, belakang & tapak kaki anak
- diperkaya dengan minyak kelapa dara VCO, minyak kayu putih, halia & herba tropika


[+] Jangan tunggu lama, jom cepat whatsapps di 018-3245859


[+] Promosi berakhir 24/6/2016 (tak lama dah ni)


>> Whatsapps ke 018-3245859
>> Whatsapps ke 018-3245859
>> Whatsapps ke 018-3245859


Tropika Ramadhan Promo 2016 - Set A
Tropika Baby Herbal Cream

We are back!!!


Salam Ramadhan Mommies Daddies semua
----------------------------------------------------------
Ampun mommies daddies....dekat setahun bersawang blog ni...huhuhu.....ampun ampun.....banyak perubahan yang berlaku dalam real life, sampai tak tersempat nak update blog  :(

Tapi takper, kami dah kembali...hihihi...insya Allah kami cuba untuk update selalu blog ni...terima kasih buat mommies daddies yang setia membaca & buka blog kami ni ya...

Sebagai tanda penghargaan & juga sempena bulan Ramadhan ni, kami nak kongsikan special sale dengan mommies daddies semua. Apa yg best special sale ni?

[+] Harga SUPER JIMAT!! Penjimatan sehingga RM 20++, FREE postage....khas dari kami untuk mommies & daddies yg sayangkan anak2.....

[+] Pelbagai pilihan set produk untuk kegunaan seisi keluarga


[+] FREE postage! Kami ulang lagi sekali FREE postage untuk semenanjung Malaysia. Mommies daddies di Sabah Sarawak jangan risau, contact kami & kita discuss special postage price untuk mommies daddies jugak :)

Ok tak mau cerita banyak, jom kita tengok apa set yang ada dalam special sale ni. Let's check it out!

Promo Ramadhan Tropika



Tuesday, 7 July 2015

Risau susu badan kurang? Kenali punca-puncanya.

Assalamualaikum mommies....lamanya senyap sunyi blog ni. Maaf mommies kami sangat2 sibuk dengan urusan pejabat & juga bisnes.

Sebagai tanda minta maaf, sekali lagi kami kongsikan antara punca2 penyebab susu badan kurang. Banyak pertanyaan yang kami dapat mengenai topik ini, lagi2 dalam bulan puasa ni banyak mommies mengadu susu badan merudum. Selalunya memang tak dapat dielakkan, ya lah berpuasa tentunya kurang minum air. Mommies jangan sedih ye. InsyaAllah apa yang dapat tu cukup buat si kecil. Yakin pada ketentuan rezeki olehNya yang Maha Pemurah. Pastikan juga mommies minum air sebanyak yang boleh & amalkan pemakanan sihat semasa sahur & berbuka puasa.

Insya Allah nanti kita kongsikan cara2 untuk menambah susu badan secara semulajadi. Tapi sementara itu jom refresh balik mengenai punca2 susu badan kurang. Bila dah tahu & kenalpasti puncanya, insya Allah lebih mudah untuk kita atasinya kan...

1) Period
Tak semua mommies akan affected sebab period, tapi bagi mommies yang terkesan, ini kerana  kurangnya cecair dalam badan. Wanita yang sedang haid kehilangan darah yang banyak dari tubuh, dan sebahagian besar komponen dalam darah adalah air. Jangan bimbang, jangan stress, teruskan pam macam biasa dan banyakkan minum air.

2) Kurang stimulasi
Konsep penghasilan susu badan adalah mengikut demand - supply. Bila banyak permintaan, banyaklah penghasilannya. Kosongkan payudara sekerap 2 jam sekali. Boleh saja pam atau terus direct-feed. Jangan putus asa walaupun pada awalnya hasil pam sedikit, ini kerana badan kita baru menerima isyarat permintaan susu. Jika dibuat secara konsisten, insya Allah secara automatik badan pun mula hasilkan susu yang banyak seiring dengan permintaan yang banyak.

3) Ibu berdiet & makan tidak seimbang
Mommies kena pastikan makanan yang diambil mestilah cukup, seimbang & berkhasiat. Jika mommies tidak makan, tubuh sudah pasti kurang nutrisi & boleh menggangu penghasilan susu ibu. Air juga perlu diminum sekurangnya 2-3 liter sehari. Boleh juga amalkan apa-apa makanan yang boleh menggalakkan penghasilan susu.

4) Ibu stress / tekanan perasaan
Jangan stress mommies. Memang memenatkan, apatah lagi jika mommies berkerja, nak pam lagi, nak uruskan anak lagi, nak uruskan rumah tangga lagi. Dapatkan bantuan suami, saudara mara atau kawan-kawan untuk urusan kemas rumah, urusan kerja, uruskan anak-anak lain. Jika perlu ambil vitamin untuk kekuatan tubuh dan extra energy. Yang paling penting, mommies perlu enjoy semasa pump ataupun semasa menyusukan anak. Inilah saat yang terindah menjadi seorang ibu. Ianya juga tidak kekal, cuma 2 tahun saja. Jadi mommies, kuatkan semangat dan enjoy saat-saat ini :)

Ini antara faktor-faktor utama mengapa susu kita berkurangan. Banyak lagi faktor lain, dan ianya mungkin tidak sama dari seorang ibu dengan ibu yang lain. Jadi mommies, kalau rasa macam ada sedikit masalah dalam penghasilan susu badan, ambillah sedikit masa untuk cuba kenalpasti faktornya. Jika perlu dapatkan nasihat & pandangan dari lactation consultants, atau dari doktor-doktor yang menyokong penyusuan susu ibu. Jangan lupa berdoa padaNya semoga dipermudahkan perjalanan penyusuan susu anak kita ye mommies. Insya Allah, pasti berjaya :)

Saturday, 30 May 2015

DIY Game - Marble Run

Assalamualaikum mommies....dah siapkan kerja rumah? Kami memang kena buat cepat2 sebelum hero bangun...kalau tak kerja sejam boleh jadi 2 jam sebab hero kecik tu nak tolong sama 😅

Oh ya, apa plan mommies dengan si manja hari ni? Kalau takder apa2 plan, jom kita buat mainan DIY sambil mengajar. Mommies semua pastu dah banyak baca tentang kebaikan play-based learning ni kan. Semalam kami main marble dengan hero kami di samping belajar pasal graviti. Untuk umurnya 3 tahun tak pasti pulak sejauh mana kefahamannya tentang graviti, tapi seronok ja hero seorang tu buat eksperimen dengan marble dan bottle tunnels.

Untuk DIY ni mommies perlukan sesuatu yang boleh membentuk tunnel. Kami guna botol mineral je. Potong bahagian atas & bawah. Mintak si kecil untuk tolong tape bahagian yang yang dipotong tadi. Awas dengan gunting atau pisau tajam ye mommies. Buat je berapa banyak tunnels yang mommies atau sikecil suka. Bila dah siap lekatkan di dinding, pintu atau mana2 tempat yang sesuai. Keluarkan marbles, guli atau bola2 kecil. Tadaaa.....siap dah. Biar si kecil eksperimen dengan tengok item apa yang jatuh dulu. Sambil tu mommies boleh terangkan tentang graviti, berat item, serta apa2 faktor lagi yang boleh mempengaruhi kelajuan item tu jatuh. Make it fun & enjoyable. Mudah kan mommies....selamat mencuba 👌👌👌